Sportschooldrempel

Daar sta je dan met een droom.

Een droom om fitter, lichter, zwaarder, sterker, sneller of wat dan ook te worden.

Jijzelf weet waarom. Je weet ook dat je die droom waarheid wil maken

Dus daar sta je dan. Je staat voor een drempel, want je weet dat je de sportschool in moet. Die drempel heeft inmiddels de hoogte aangenomen van een klimmuur en jij denkt “hoe dan?”Eerlijk is eerlijk, ook ik heb die muur ooit beklommen. Ik vond de eerste keer de sportschool in gaan eng. De adrenaline gierde door mijn lijf. Nu, jaren later, ben ik personal trainer en de sportschool is mijn tweede thuis. Mijn angst was ongegrond.


Nu wil ik jou helpen, in dit stukje wil ik jouw drempel met de vloer gelijk maken!

Je hebt vast het beeld in je hoofd van alleen maar fitte mensen als je voor die drempel staat. Maar nee hoor, in de sportschool komen mensen in alle kleuren, geuren, vormen en leeftijden.

Al deze mensen werken aan hun lichaam en geest.

Al deze mensen respecteren elkaars doelen.

Niemand kijkt elkaar gek aan, want iedereen is bezig om een betere versie van zichzelf te worden.

Jij voelt jezelf misschien onzeker, maar die superstrakke fitgirl en die bodybuilder zijn ooit net zo onzeker geweest of zijn dat misschien nog steeds wel.   Ook zij hebben ooit met hun dromen op zak voor die drempel gestaan.


Misschien weet jij niet waar je moet beginnen in de sportschool? Schroom dan niet om hulp te vragen aan een trainer of misschien je sportschoolbuurman/-vrouw. Geen vraag is te gek, want ook hier geldt dat iedereen ooit dezelfde vraag heeft gehad.


Het kan ook zijn dat jij moeite hebt met deze drempel omdat je de confrontatie niet met jezelf aandurft. Misschien valt je conditie wel tegen of misschien zal je wel minder kracht hebben dan je dacht, of denk je “en wat als ik mijn doelen niet haal?”

Mijn advies luidt in dit geval, hoe confronterend het ook kan zijn, als jij deze drempel nu niet overstapt weet je zeker dat je verder achteruit zal gaan dan het punt waar je nu staat. Juist nu moet je die confrontatie aangaan, want als je dat doet, zorg je ervoor dat je jezelf verbetert. Misschien heb je een slechte conditie, misschien ben je zo sterk als een piepkuiken, maar als je die drempel nu overstapt, zal dit in de toekomst nooit meer het geval zijn.

Het maakt niet uit waar je begint, kies voor jezelf en maak van je droom een doel.

Ik hoop dat ik je drempel een stukje lager heb kunnen maken. Zo niet, stuur dan even een berichtje over jouw drempel, misschien kan ik je wel helpen.