Waarom je er met motivatie alleen niet komt.

Skip jij de gym ook wel eens onder het mom van ‘ik heb geen zin’?

Stel jezelf dan deze vraag: Als ik elke keer dat ik geen zin heb, niet naar mijn werk zou gaan, zou ik dan nog steeds rondkomen? Zou mijn werkgever nog op mij zitten wachten? Waarschijnlijk niet.  
Ondanks dat je geen zin hebt, zal je naar je werk gaan; je werkgever verwacht je en je hebt een inkomen nodig, dus je buffelt je door een werkdag heen.  
Waarom is dit anders met sporten? Je hebt een doel voor ogen, daar train je voor en je verwacht dat je dat doel gaat halen. Net zoals je werkgever verwacht dat je op je werk komt opdagen. Dus waarom skip je de gym als je geen motivatie hebt? Waarom ben je jezelf niet de baas?

Gemotiveerd zijn om je doelen te behalen is fijn, maar wanneer jij iedere dag met honger dealt tijdens je cutfase of je afvaltraject verlies je snel je motivatie. Idemdito wanneer je maar moet blijven eten om aan te komen en je maaltijd na maaltijd met moeite naar binnen krijgt. Wanneer jij elke dag, maand na maand tussen de gewichten hangt om jouw spiermassa te vergroten, voor een progressie die steeds langzamer gaat, kan dat demotiverend zijn. Dan denk je ik skip ‘m. Tenzij je in een wedstrijdfase zit zal dat dagje niet veel veranderen. Maar wanneer dat een week wordt of een maand, kan het zijn dat je je harde werk vergooit. Daarom ga je het met motivatie alleen niet redden.

Je zal de discipline moeten opbrengen om te gaan trainen. Je zal de discipline moeten hebben om op je voeding te blijven letten en niet een hele zak chips leeg te eten. Je gaat je doelen simpelweg niet halen wanneer je jezelf niet kunt terug fluiten.  
Worstel jij met je discipline en gaat het mis, schrijf eens op wanneer, waardoor, hoe en waarom. Ontdek het patroon en leer het patroon te doorbreken.

Werk voor je doelen. Je zal moeten buffelen.   

Thetis personal training