Ik verlies vetmassa!

Je let op je voeding en bent bezig met sporten. Je verliest vetmassa en misschien kom je wel aan in spiermassa! Aah, dus mijn vet wordt omgezet in spiermassa? Nee, helaas is dat niet het geval. Het wordt ook niet omgezet in energie en warmte. Maar wat gebeurt er dan wel met je vetmassa?

Uit onderzoek door Andrew Brown van de University of New South Wales en Ruben Meerman blijkt dat vet zich voor 84% omzet in koolstofdioxide en 16% uit water.

Koolstofdioxide ademen we uit, en water verliezen we door tranen,zweet, urine en ademhaling. Klinkt goed toch! Even wat vaker ongeïnteresseerd zuchten of een lekkere jankfilm opzetten en de kilootjes vliegen eraf! Helaas werkt het niet zo je zal nog steeds aan de bak moeten.

Maar hoe?

Creëer een negatieve energie balans. Dit doe je door meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. Gezonde keuzes en sporten helpen hierbij.

Wil je meer weten over hoe jij kunt afvallen of heb je begeleiding nodig voor het behalen van jou doelen? Mail dan naar: info@thetis-personaltraining.com

Stel niet uit naar morgen wat je vandaag kunt doen.

Bron:

http://newsroom.unsw.edu.au/news/science/when-we-lose-weight-where-does-fat-go